32763071_191185091707178_5843460537018482688_n

DSC_0141-1

Verjamem, da vsak izmed nas po prenapornem tednu komaj čaka vikend. Tokrat je bil moj nekoliko podaljšan, saj sem se odločila za krajši oddih. Odpotovala sem (kar z avtom) v majhno italijansko mesto po imenu Sulzano. Ta se nahaja ob jezeru Iseo in je le tri ure in pol oddaljen od Kopra. Na poti do tega je tudi nakupovalno središče McArthurGlen designer outlet, ki je odlična vmesna postaja. V outletu je mogoče najti oblačila, modne dodatke in še in še, svetovno znanih oblikovalcev po znižanih cenah.


I believe that every one of us can hardly wait the weekend after an exhausting work week. This time, mine was slightly extended, because I decided to take a short break. I traveled (by car) to a small Italian town called Sulzano. It is located at Lake Iseo and is only three and a half hours away from Koper. On the way, there’s McArthurGlen designer outlet shopping mall which is an amazing stopover. The outlet offers clothing, fashion accessories and more from famous designers at discounted prices.

DSC_0031 (1)-3

IMG_7722

Facetune_03-06-2018-19-52-41

DSC_0161-4

Sulzano me je v hipu očaral. In k temu je tudi pripomogel hotel Rivalago, ki se nahaja tik ob jezeru. Razgled je dih jemajoč, saj lahko že s prostim očesom zagledaš sosednji otok Monte Isola in ostale naravne lepote. Majhen hotel z velikim vrtom, kjer lahko na prostem spiješ dobro italijansko kavo ali pa aperitiv je pravi biser v samem srcu mesta. Lokacija je izredno mirna in kot nalašč za poležavanje ob bazenu z dobro knjigo v roki.


Sulzano charmed me in a heartbeat. And this was also helped by the hotel Rivalago, located right next to the lake. The view from the hotel is breathtaking, as you can see the nearby island of Monte Isola and other natural beauties with your naked eye. A small hotel with a large garden where you can enjoy good Italian coffee in the open air or the aperitif is a real gem in the very heart of the city. The location is extremely quiet and perfect for getting around the pool with a good book in your hand.

Facetune_30-05-2018-18-32-41

DSC_0068 (1)-2

V zraku je mogoče čutiti čar Italije, prijazni domačini na vsakem koraku in seveda okusna kulinarika, ki preprosto ne sme manjkati V Italiji. Čisto vsakomur priporočam obisk Sulzana, ki je po mojem mnjenju še lepši od sosednjih bolj prepoznavnih krajev.


You can feel the charm of Italy in the air, friendly locals at every step and of course delicious cuisine, which simply can not be missed in Italy. I recommend visiting Sulzano to everyone, which is, in my opinion, even better than nearby, more recognizable places.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.